DOBRODOŠLI NA STRANICU!
Nadamo se da ćete se zabaviti ili bar naučiti nesto novo o otpadu!

RAZVRSTAVANJE

Kliknite na botune ispod kanti kako bi saznali kako razvrstavati smeće.
U plave spremnike treba odlagati: novine, časopise, prospekte, kataloge, bilježnice, knjige, telefonske imenike, slikovnice, pisaći i kompjuterski papir, pisma, uredske tiskovine, papirnate vrećice, mape, kartonske fascikle, valovitu ljepenku, kartonske kutije (bez ljepljive trake, plastike, stiropora i dr.). U plave spremnike ne smije se odlagati: indigo papir, ugljeni papir, fotografije i foto papir, zauljeni i prljavi papir, gumirane etikete, pelene i sl.
U zelene spremnike treba odlagati samo staklenu ambalažu (boce, staklenke i sl.). U zelene spremnike ne smije se odlagati: prozorsko staklo, automobilsko staklo, kristalno i optičko staklo, armirano staklo, laboratorijsko staklo, staklena vuna, žarulje i fluorescentne svjetiljke, porculanski i keramički predmeti.
U žute spremnike ne smije se odlagati: plastičnu ambalažu i limenke s ostacima od boja, lakova i motornih ulja, plastičnu ambalažu i limenke s ostacima od kemikalija, boce i limenke od zapaljivih i eksplozivnih tekućina, boce i limenke pod tlakom (npr. propan/butan boce)
KREATORI
Santino Fraporti
Robert Leskur
Zvonimir Bilić
Kreatori ove web stranice su Robert Leskur, Zvonimir Bilić i Santino Fraporti. Pohađamo OŠ Žnjan-Pazdigrad u Splitu. Upisali smo se na ovaj projekt sa željom da naučimo izrađivati web stranice i programirati. Neki od nas nisu znali apsolutno ništa o tome, a sada smo sposobni da sami napravimo malo zahtjevnije stranice. Ovaj projekt nam je dosta pomogao i nastavit ćemo ići na njega sljedeće školske godine.
DOKUMENTARAC O SMEĆU

Otpad je svaka tvar ili predmet koji posjednik odbacuje, namjerava ili mora odbaciti. Otpadom se smatra i svaki predmet i tvar čije su sakupljanje, prijevoz i obrada nužni u svrhu zaštite javnog interesa.

Google Mapa